‘Het lijkt me zo geweldig om een kinderboek te schrijven!’ Ik heb het ook lange tijd gedacht en misschien weleens gezegd. De droom veranderde pas in een doel, op het moment dat ik er een tijdslimiet op plakte. Het boek ‘Charly gaat op reis’ is voor mijzelf een drie jaar lange reis geweest, voordat ik het boek uiteindelijk daadwerkelijk gedrukt in mijn handen had. In die drie jaar had ik ontzettend veel geleerd. Dit smaakte zeker naar meer.

Nog voordat ‘Charly gaat op reis’ gedrukt was, had ik al een tweede verhaal in mijn hoofd. Deze keer ging het proces sneller omdat ik al meer ervaring had met het schrijven, redigeren, de opzet en indeling van de illustraties en het gebruik van KDP (Amazon). Per toeval ontdekte ik, dat er in maart een awareness week voor slapeloosheid is. Dit zou de perfecte week zijn voor de lancering van ‘Ralfje, het slapeloze kalfje’. Ineens besef ik dat de tijd kort is, om alles op tijd af te krijgen. Ik moet nu écht stoppen met al die kleine correcties, waar ik net niet tevreden over ben. Het bestand moet geüpload worden bij Amazon. Ik moet een ISBN nummer aanvragen. Het bijbehorende e-book moet nog gemaakt en geüpload worden. Daarnaast moet ik het promotiemateriaal nog maken. Ik voel een lichte vorm van stress omhoog borrelen.

Ik vraag me af, wat ik allemaal nodig heb. Boekenleggers, ansichtkaarten en mock-ups. Ik gooi nog wat van het illustratiemateriaal op Redbubble. Dan moet er nog een campagne gemaakt worden. Een lanceringsdatum. Teksten geschreven. De stoom komt uit mijn oren. Wie zei ook alweer dat het geweldig was, om een kinderboek te schrijven? Ook Social Media moet ge-update en gewaarschuwd worden dat mijn nieuwe boek er aan komt.

Het is heel veel wat er op je afkomt als je besluit zelf te gaan publiceren. Sta jij nog aan het begin van het kinderboekenavontuur? Bevries je al bij het idee, wat er allemaal op je af gaat komen? Ik kan je daarbij helpen. Samen zorgen we voor een duidelijke planning. Schrijf je verhaal, laat je teksten redigeren, zoek ondertussen een illustrator (of misschien wil je zelf gaan illustreren) zodat je boek voorzien is van geweldige illustraties. Daarna gaan we alles in elkaar zetten, zodat je een drukbestand en een e-book bestand krijgt.
Wanneer je de publiceerdatum hebt gekozen, zorgen we ervoor dat alle social media uitingen al klaar liggen. Ook het promotiemateriaal wat je misschien gaat gebruiken voor op scholen of bibliotheken is ruim op tijd klaar voor de lancering.

Wanneer je kiest om je boek te publiceren bij een uitgever, gaat de uitgever voor jou aan de slag. Als je zelf gaat publiceren via Amazon of Bol, zul je de marketing die na het publiceren komt, allemaal zelf moeten doen. Maar wanneer we samen een duidelijk schema hebben, qua tijd en promotiemateriaal, valt de stress reuze mee. Ik zorg dat je al het promotiemateriaal gedrukt en op tijd ontvangt zodat jij kunt genieten van de wereldberoemde faam tijdens je boekpresentaties.

Deal?

Meer weten? Neem dan contact met mij op of bestel je onderdelen via de Mediakit.

 204 total views,  1 views today

close

Download a free copy on how to publish your own picture book