Kies je kanaal

Je hebt hard gewerkt aan je boek. Je bent tevreden over het resultaat en je wilt de volgende stap zetten. Zelf publiceren, ook wel self publish, is één van je opties. Je vindt hier meer informatie over de verschillende kanalen die je kunt gebruiken.

Bekijk ook de producten die je nodig hebt voor promotie in de mediakit.

Amazon.com

Het is een misvatting dat je alleen kunt publiceren bij Amazon wanneer je je boek in het Engels uitgeeft. Ook wanneer je boek Nederlands is, kun je gebruik maken van Amazon, vooral als je op boekenbeurzen en via je eigen website wilt gaan verkopen. Het openen van een Amazon account is gratis. Ook je boek uploaden en publiseren is gratis. Zodra je zelf de boeken koopt om zelf te gaan verkopen, betaal je druk- en verzendkosten. Als je een boek verkoopt via Amazon, krijg je daarvoor royalties uitbetaald. Via kdp.amazon.com  upload en publiceer je jouw boek.

Trouble shooting

Iedereen die een boek kan schrijven, komt ook wel uit de beschrijving van Amazon.com om het bestand te uploaden. De grootste frustratie van elke ‘self-pubber’, is de vormgeving en het juiste bestand uploaden.

Ontwerp, vormgeving en DTP is een vak apart. je krijgt de maken met fonts, kleurgebruik, overvul of bleed, pagina nummering. Wanneer je door de bomen het bos niet meer ziet, is het tijd dat je hulp inschakelt.

Publiceren bij Amazon

Schrijven & opmaken

Schrijf je boek:
 
Controleer je boek goed op fouten voordat je je werk publiceert op Amazon. Scan het definitieve concept op spelfouten en gebieden die onnodig of moeilijk te volgen zijn. Schakel desnoods een externe redactie in voor een laatste controle. Wij hebben een zeer strenge redigeerdame waarvan je werk absoluut alleen maar beter van kan worden!
Maak je account aan:

Ga naar de Amazon KDP-website en klik op de optie om een nieuw account te maken. Vul je gegevens in die worden gevraagd zoals naam of uitgeverij, adres, postcode, e-mailadres en telefoonnummer. Amazon KDP gebruikt deze contactgegevens om je tijdens het hele proces op de hoogte te houden.

Kies het formaat:

Met Amazon KDP heb je de mogelijkheid om je boek als paperback of als e-book uit te geven. Bedenk wat de beste manier is om jouw boek te presenteren. Als je boek bijvoorbeeld een thriller voor jonge volwassenen is, is het misschien meer aantrekkelijk voor pocketverzamelaars, terwijl een zelfhulp toegankelijker is voor degenen die lezen op een mobiele telefoon of tablet.

Uploaden:

If you’ve written your book on a standard word processor, it will have to be reformatted in order to display properly in either e-reader or as a paperback. Luck for you, Amazon has made this easy by providing guides for helping you prepare your work with minimal hassle. Follow the steps outlined in the tutorials on the KDP website to get your book looking as it should.

Uploaden

KDP account:

Via het KDP-account kun je je boek  uploaden, lijsten maken, bewerken en uw gebruikersstatistieken controleren. Nadat je je boekenplank hebt geopend, zoek en selecteer je de Kindle e-Book of Paperback-optie, afhankelijk van het formaat dat je hebt gekozen.

 

Vul boekinformatie:

Vervolgens word je door een reeks formulieren geleid, waarin wordt gevraagd belangrijke informatie over jezelf en je boek te verstrekken. Dit omvat onder andere je naam of uitgever, de titel van het boek, een korte beschrijving en de juiste leeftijdscategorie.

Upload je cover:

Als je al een afbeelding hebt, die je voor de boekomslag wilt gebruiken, kun je deze gaan uploaden. Anders zal de ingebouwde ontwerpfunctie van Amazon je helpen om er zelf één samen te stellen. Je omslag moet de aandacht van de lezer onmiddellijk kunnen trekken en een visuele hit van de inhoud van het boek of de belangrijkste thema’s bieden.

Upload je boek:

Klik op browse om het boekbestand op je computer te zoeken en start het uploadproces. Dit kan enkele ogenblikken duren, vooral als je een lang en gedetailleerd boek upload. U kunt nog steeds kleine wijzigingen in je vermelding aanbrengen nadat het boek is geüpload. Het wordt pas verzonden als je het publiceert!

Publiceren

Laatste checks:

Gebruik de preview-functie om te zien hoe je voltooide boek eruit zal zien. Let nogmaals op de opvallende spelfouten of eigenaardigheden. Dit is één van je laatste kansen om belangrijke wijzigingen aan te brengen voordat je het boek verzendt om te worden gepubliceerd.

Bereken de juiste prijs:

Stel een prijs in die volgens jou redelijk is. Houd rekening met het formaat van het boek, evenals de verhandelbaarheid van het verhaal. Het zou bijvoorbeeld redelijk zijn, om meer te vragen voor een paperback over medische wetenschap dan voor een kort Kindle-boek gericht op kinderen. Het kan helpen om ter referentie naar vergelijkbare titels te kijken wanneer je een prijs voor je boek kiest.

Publiceer je boek:

Als je tevreden bent met je vermelding, klik je op Publiceer je Kindle eBoek of publiceer je pocketboek. De boeken die je hebt geüpload, worden vervolgens verzonden naar het Amazon KDP-inhoudsteam, dat het klaarmaakt voor publicatie. Je ontvangt bericht wanneer je boek met succes is verzonden en wanneer het op de te koop aangeboden site verschijnt. Je kunt ter controle auteurs kopieën bestellen.

Verkoop & Statistieken:

Log in op je gebruikersportaal om te zien hoe het met uw boek gaat. Amazon KDP biedt dagelijkse rapporten aan schrijvers die hun diensten gebruiken om hun werken te publiceren. Hiermee kun je zien hoe vaak je boek in realtime wordt verkocht, waardoor je een actieve deelnemer in de zakelijke kant van dingen bent. Succes!

Artikelen over publiceren

Nieuw prentenboek: OEPS!

Nieuw prentenboek: OEPS!

Naast het lesgeven, webdesign en grafisch design gaat de prentenboekebusiness ook gewoon door. 'Mireille, waar haal je de tijd vandaan?' wordt me weleens gevraagd. Als creatief persoon heb je nou eenmaal een creatief hoofd wat bijna nooit stopt, er moet gecreëerd...

De auteur en het boek

De auteur en het boek

Nu je weet wie ik ben en waar mijn passie vandaan komt om kinderboeken te schrijven, te illusteren en publiceren, ben ik heel benieuwd wie jij bent!

Piramide van Freytag

Piramide van Freytag

De Pyramide van Freytag is een superhandig hulpmiddel om de structuur van jouw boek neer te zetten. Ik vertel hier meer over in mijn het e-book wat je hier gratis kunt downloaden.

Hallo, hier ben ik!

Hallo, hier ben ik!

Ben jij ook zo’n auteur die het heerlijk vindt om in alle stilte, op je zolderkamertje aan je boek te werken? Vind je het moeilijk om daarna op een podium te klimmen om je boek te promoten? Hieronder staan een aantal tips, om de aandacht op je boek te vestigen zonder dat er direct een enorm spotlight op jou wordt gezet