Eindelijk staat de doos met jouw boeken op tafel. Je wordt overspoeld met een warm gevoel van trots, gevolgd door een lichte paniekreactie. Hoe ga je al deze boeken verkopen? Het fijne aan KDP van Amazon is, dat je geen duizenden euro’s hóeft te investeren. 

Wordt je omringt door de doelgroep, dan heb je geluk. Ouders en grootouders kopen graag een kinderboek van iemand die ze daadwerkelijk kennen. De drempel is minder hoog om je boek te presenteren. Je hebt misschien makkelijk toegang tot scholen omdat je kinderen of kleinkinderen nog op school zitten. Voor een boekpresentatie kun je veel mensen uitnodigen. Je kunt ook de hoofdpersoon uit jouw boek een beetje tot leven laten komen door het online nieuwe uitdagingen aan te laten gaan of door het zijn eigen Facebookpagina te geven. Maak kleurplaten en geef die samen met het boek mee of creëer de mogelijkheid om de kleurplaten online te downloaden. Hou online een kleurwedstrijd, de mooiste kleurplaat verdient een prijs. Probeer dit nieuws zoveel mogelijk op je website te plaatsen, zodat je boek opnieuw in de aandacht staat.

Veel mensen denken vaak dat de investering in het boek zelf zit. De echte investering zit juist, als selfpubber, na de boeklancering. Wat normaal een uitgever voor jou gaat doen, moet je nu zelf gaan doen. Zonder goede boekpromotie blijft die doos met jouw geweldige kinderboek in de kelder staan, zonder dat er wat mee gebeurt om ze alsnog na tien jaar bij het oud papier te zetten. En dat is zonde van jouw geweldige boek.

Loop je ook al jaren met een idee rond maar het komt niet echt van de grond? Neem dan eens vrijblijvend contact op om te bespreken wat ik voor je kan betekenen.

Download hier de tekening van Ralfje en Vinny!