1. Microsoft Word bestand uploaden naar Amazon en het laten converteren
  Veel auteurs denken dat het uploaden van hun Word-document het enige is, dat nodig is om hun boek uit te geven. Er komt meer bij kijken dan een boek schrijven en uploaden. Door je Word document te uploaden geef je de geautomatiseerde software de controle over de layout en typografie. Zelf publiceren is veel meer dan dat. Ik roep het al jaren en het is mijn grootste frustratie als vormgever; Word is géén lay-outprogramma maar een tekstverwerker. Het is prima om je boek ermee te schrijven, maar laat de vormgeving doen door een vormgever of gebruik daarvoor goede software zoals Adobe Indesign.
 2. Alleen verkopen met Amazon
  Zeker als je doelgroep vooral in Nederland is, moet je verder kijken dan de verkoop via KDP. Heb je weleens gekeken naar andere retailers zoals Apple, Kobo en Google?  Plaats je boek bij andere retailers, vergroot je bereik naar meer klanten. Met een boek schrijven en uploaden op Amazon begint de uitdaging pas!
 3. Omslagsjablonen gebruiken voor de boekomslag
  Don’t judge a book on it’s cover. Toch is de cover van een boek heel erg belangrijk. Als je geen ervaring hebt met vormgeving, geef het dan uit handen. Op deze website kun je snel en makkelijk je mediakit samenstellen en weet je precies wat het je kost. Er zijn geen verborgen kosten. Gebruik geen omslagsjablonen van Amazon of Canva want je komt uit op een dertien in dozijn cover die niet opvalt op Amazon waardoor jouw publiek doorklikt naar andere boeken.
 4. Gebruik van het gratis ISBN-nummer van Amazon
  Je kunt bij Amazon kiezen voor een gratis ISBN nummer. Dat lijkt voordelig omdat een ISBN nummer aanschaffen bij www.isbn.nl/ ook de nodige kosten met zich meebrengt maar dan ben je wel vrij om overal te boek te kunnen verkopen. Schaf dus altijd je eigen ISBN nummer aan.
 5. Distributie uitbesteden
  Het lijkt misschien ideaal, alles uit handen geven zodat jij aan je volgende boek kunt gaan werken. Bedenk dan wel dat ook een externe partij een fee vraagt voor de distributie waarbij je ook nog eens het overzicht kunt kwijtraken. Uiteindelijk stopt het proces van publiceren niet bij het klikken van de publiceer-button. Daarna begint het pas!

 268 total views,  1 views today

close

Download a free copy on how to publish your own picture book